Amikor a technológia életet ment - lázmérés kamerákkalA 2020 tavaszán kirobbant koronavírus világjárvány komoly fenyegetést jelent nem csak a magánemberek, de a vállalatok, sőt országok számára is. Ellenszer híján az egészségügy csak nagy áldozatok árán tudja felvenni a harcot ellene, ám a technológia rohamosan fejlődik és segítségünkre siet.

kep

Jelen pillanatban úgy tűnik, egyetlen lehetséges út van a világjárvány megfékezésére, és ez a lehető legpontosabb, időben a lehető leggyorsabb kiszűrése azon egyéneknek, akik vírushordozók ám tünetmentesek. A rendellenesen magas testhőmérséklet (azaz láz) az egyik legárulkodóbb jele annak, hogy az egyént megfigyelés és elkülönítés, majd később tesztelés alá kell vonni. Rengeteg időt takaríthatunk meg azzal a diagnosztikai módszerrel, amit a Hikvision kamerái kínálnak, ugyanis azonnali, jól értékelhető, pontos diagnosztikai eredményt produkálnak.

centered image

Általános tudnivalók:
A termografikus kamerák olyan eszközök, amelyek rögzítik az infravörös sugárzás intenzitását, majd ezt látható képpé alakítják. Ezen eljárás kiváló eszköz arra, hogy megállapítsuk egy eszköz, esetünkben inkább egy ember hőenergia-térképét.
Testükben fellépő fertőzések biztos jele, ha szervezetünk túlmelegedést jelez. Minden ilyen esetben úm. “állapotromlás” várható rövid időn belül, még akkor is, ha a személy per pillanat nem panaszkodik észrevehető gyengeségről, vagy egészségügyi problémákról.

Korlátok:
Nincs tökéletes rendszer, ezért ennek is megvannak a maga korlátai, amikkel tisztában kell lennünk. Amennyiben például eltakarjuk, vagy festéssel, bármilyen felületi kezeléssel elmaszkírozzuk a hőkibocsájtó felületet (arcunkat, homlokunkat), úgy a kamera képtelen korrekt képet alkotni. Nagyon fontos, hogy erre a tényezőre odafigyeljünk. Másodlagos korlát, hogy a kamerák maximum 30 arcot képesek egyszerre kezelni, így ha túlzsúfolt a terem vagy helyiség, ahol vizsgálódunk, úgy nem fog megfelelően működni. A gyártó azt ajánlja, hogy lehetőleg egy bejáratú helyiségek esetén alkalmazzuk.


Alkalmazási területek:
A technológia előnyeinek hála (egyszerű rendszer, egyszerű telepítés, egyszerű kezelhetőség, mobilitás, sötétben is tökéletesen működik) gyorsan és hatékonyan használták fel olyan helyeken, ahol a világjárvány korábban megállíthatatlanul tombolt (pl.: Kína, Vuhan!): osztálytermek, iskolák, bankok, irodák, gyárak, kórházak, intézmények; szinte minden olyan területen sikeresen tesztelve volt már, ahol rövid idő alatt rengeteg ember megfordul és nincs lehetőség a pontos, gyors, viszonylag olcsó szűrésre.

Hikvision termékcsalád
Az általunk is forgalmazott és telepített márka egy egész termékcsaládot dobott piacra. Korábban csak ipari körülmények között alkalmaztak termografikus kamerákat meghibásodások megelőzésére, ám most a korábbi ipari technológia és a mesterséges intelligencia szerelemgyerekeként megszülettek a lázmérésre is alkalmas berendezések. Ezek sokkal pontosabbak (+- 0,5 celsius fok), egyszerűbbek és kevesebb technológiai hozzáértést igényelnek korábbi társaiknál. Mondhatjuk, hogy beüzemelésüket követően az utca embere is könnyedén tudja kezelni őket, nem igényelnek különösebb korábbi tapasztalatot vagy hozzáértést, így nincs szükség speciálisan képzett személyzetre.


Mindezen szempontok mellett a hőkamera robosztus kivitelezésű, víz-, ütés-, hőálló kialakítású, kesztyűben is könnyen megfogható és kevés művelettel kezelhető. Az árak és egyéb technikai paraméterek helyes kiválasztása érdekében érdeklődjön cégünknél:

RegardTech - Security Solutions
...a biztonság kedvéért.
0799-553993
info@regardtech.ro
Székelyudvarhely